dissabte, 9 d’abril del 2011

Calçotada " UNA TRADICIÓ CATALANA "


La calçotada és un menjar típic de la regió occidental de Catalunya; originària de Valls, a la comarca de l'Alt Camp, en les últimes dècades s'ha estès i pot degustar-se en gairebé qualsevol part de Catalunya durant el final de l'hivern i començament de la primavera.
Els calçots, son una varietat de cebes especialment conreada per a aquest propòsit, es rosteixen directament sobre flames de sarments i es mengen amb la mà, amanits amb una salsa especial,  


Cuits al punt, la capa exterior dels calçots es calcina, deixant l'interior tendre i cremos. Tradicionalment es porten a la taula on s'empaqueten amb paper de periòdic i/o diari, que ajuden a conservar-los calents.




A l´hora de menjar-los, el procediment es : arrencant la capa carbonizada amb les mans, i posant-lo a la salsa fa inevitable tacar-se, per la qual cosa és tradicional posar-se un enorme pitet que arriba del coll fins als genolls.
 

Un cop tot això fet, a treure el ventre de pena! i a gaudir..